Waarom eens geen les facebook op school?

Zeker nu er nieuwe privacy-instellingen aankomen lijkt dit een zeer relevant onderwerp voor een les op school. Lees mee:

“Sociale netwerksite Facebook wil enkele nieuwe opties invoeren. Die moeten de 200 miljoen gebruikers van de Amerikaanse site toelaten om zelf te bepalen aan wie ze welk deel van hun privéleven op hun persoonlijke pagina willen onthullen.

Categorieën van vrienden
Chris Kelly, bij Facebook verantwoordelijk voor de bescherming van de privacy van de gebruikers, zegt dat het mogelijk wordt om bepaalde aspecten van je privéleven te onthullen, naargelang de categorie waartoe contacten behoren. Die categorieën zijn “vrienden, school- of universiteitskameraden, collega’s van het werk of vrienden van vrienden”.

Concurrentie met Twitter
Een andere optie zal toelaten om berichten uit te wisselen met alle gebruikers. Met die nieuwigheid wil Facebook de concurrentie met de succesvolle micro-blog Twitter aangaan.

In de komende weken zal de netwerksite zijn nieuwe opties testen met een beperkt aantal gebruikers. “Na de testfase en de evaluatie bieden we de definitieve versie aan iedereen aan”, besluit Kelly” (bron De Morgen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s