Jeugdbewegingen vinden geen leiders meer (nieuwsblad)

Chiro, KSA, Scouts,… blijkbaar vinden de verschillende jeugdbewegingen in ons land geen leiders meer. In het artikel in het Nieuwsblad wordt de link vooral gelegd met het vrijwillig karakter. Jongeren zouden meer opteren voor betaalde studentenjobs dan voor gratis kinderen te begeleiden. Toch wordt dit in het artikel al een stuk genuanceerd, uit onderzoek van Chirojeugd blijkt dit vooralsnog niet.

Mag ik een andere gok doen naar de reden? Ik vermoed dat de onderwijsvernieuwingen en het semestersysteem hier wel degelijk een rol spelen. De studenten zijn nu veel actiever doorheen het jaar. Toen we vorig jaar de krokus- en herfstvakantie zagen verdwijnen op onze school, zaten verschillende studenten in zak en as, niet voor hun jobje, maar net wel voor hun jeugdbeweging waarmee ze een weekend of een kamp zouden organiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.