Waarom beginnen mensen opeens te zingen midden in een supermarkt?

Een collega toonde me vandaag dit filmpje. Grappig, had de groep al eerder gezien:

Maar kreeg vandaag ook een mail van Trendcentral en daar was exact het zelfde filmpje te zien. Blijkbaar was dit niet zomaar een zoveelste grappig youtube link maar wel degelijk een zoveelste voorbeeld van viral marketing:

Trident’s ” Grocery Store Musical “: Merry prankster collective Improv Everywhere has been staging “impromptu” spectacles in public spaces since 2001. Looking to leverage the quirk factor inherent in IE’s unconventional performances, Trident recently sponsored one of these gonzo shows. The gum brand gave Improv Everywhere complete creative control over both the concept and the location. Perhaps recognizing that the Muzak interpretations of The Doors and The Beatles typically piped into the supermarket aisles are, in a way, blasphemous, Improv Everywhere decided to stage comedic musicals in the produce section of a Queens grocery store. Incognito shoppers suddenly burst into song, amazing the real cart-pushers amidst the boxes of tomatoes. A hidden camera video of it all was published online where Trident’s sponsorship of the show received a shout out after the finale – with links to its Facebook and Twitter pages, natch.”

Vrij vertaald: reclame voor chewing gum.

Een gedachte over “Waarom beginnen mensen opeens te zingen midden in een supermarkt?

  1. Pingback: TED-talk van Charlie Todd over Improv Everywhere: The shared experience of absurdity « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.