Leren veilig sms-en

Dutchcowgirls bericht:

De website Texted.ca is bedoeld om Canadese tweens op een creatieve manier te informeren over het onderwerp SMS. Hoe houd je het leuk? Wat zijn regels waar je rekening mee kunt houden en wat betekenen al die afkortingen en termen?

Spelenderwijs leren kids via deze site écht meer over het onderwerp. Hoe hebben ze dat gedaan?

De site lijkt vooral bedoeld te zijn om te gebruiken tijdens de les. Er worden diverse verwijzingen gemaakt naar ‘teachers’ en er is zelfs een speciaal onderdeel voor ingericht. Zo kunnen in de les bijvoorbeeld SMS regels besproken worden”

Ik heb de site zelf verkend en ze zit echt goed in elkaar. De oorsprong is de Canadian Centre for Child Protection die ook andere programma’s heeft (oa een cybermeldpunt). De site is ook in 250 klassen uitgeprobeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.