Mogen leerkrachten leerlingen sms-en? Binnenkort in Virginia wellicht niet meer.

In Virginia ligt een voorschrift ter stemming die het elektronisch contact tussen leerlingen en leerkrachten beperkt tot de elektronische platformen die de school zelf verzorgt. Het is niet direct wet, maar een sterke aanbeveling voor alle scholen.

Wat er voor ligt:

  • Under most circumstances, Teachers and other school board employees must restrict one-on-one electronic communications with individual students to accounts, systems and platforms provided by or accessible to the school division.
  • Teachers and other employees may not use personal wireless communications devices to “text” students and are prohibited from interacting one-on-one with students through personal online social-networking sites. Teachers and other school board employees must decline or disregard invitations from students to interact privately through texting and personal social-networking sites.
  • If, because of an urgent or emergency circumstance, a teacher or other school board employee uses a personal communications device or account to contact an individual student, the date, time, and nature of the contact must be reported in writing to his or her supervisor on the next school day.
  • Teachers and other school board employees may not knowingly engage in online gaming unrelated to instruction with students.
  • School board policy on electronic communications with students also applies to teachers and other employees of virtual school programs and other vendors providing instructional services to students
    (lees hier voorstel)

Het argument is transparantie in communicatie, maar wellicht zal dit de technologische ontwikkelingen behoorlijk afremmen.

(bron ReadWriteWeb)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.