Gastblog van Dieponderzoek.nl: Duitse meisjes mediawijzer dan jongens

Een gastblogpost van Dieponderzoek.nl die zelf een prima blog bijhouden!

“Ook in Duitsland is nu bijna iedereen online, in ieder geval de jongeren. Van de 10- tot 18-jarigen heeft 98 procent toegang tot het internet en daarmee is het bereik net zo hoog als in Nederland. Dit blijkt uit een recente Duitse studie [PDF] waarvoor 700  jongeren ondervraagd zijn. Het beeld dat in deze studie geschetst wordt komt op veel punten overeen met soortgelijke Nederlandse en andere internationale studies: de jongeren blijken over het algemeen nogal braaf. Zij waarderen vriendschappen en familie nog steeds meer dan surfen op het net, ze zijn maatschappelijk betrokken en kritisch bij het plaatsen van persoonlijke informatie op het internet. Opvallend in deze studie is het verschil tussen jongens en meisjes. Ook al gaat het maar om een klein aantal procentpunten, meisjes liggen op bijna alle gebieden voor op de jongens. Zo maken zij intensiever gebruik van alle digitale diensten en hebben zij over het algemeen meer computervaardigheden dan jongens. Ook maken meisjes veel intensiever gebruik van de communicatiemogelijkheden van sociale media. Meisje zijn dus op dit gebied met een inhaalslag bezig.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s