Euro RSCG Prosumer Report samengevat: een hoopvolle generatie die in evolutie gelooft.

Voor de site Howcoolbrandsstayhot.com maakte ik een samenvatting van het nieuwe  Euro RSCG Prosumer Report. Ik vertaal hier mijn samenvatting voor julie. Het rapport focust op een specifieke groep binnen de millennials, namelijk de prosumers. Zij vormen de invloedrijke voorhoede van de tieners en twintigers. Door hen te bevragen krijgen we een vermoeden hoe de grote groep jongeren zich de komende 6 a 18 maanden zal ontwikkelen. Voor dit onderzoek werden in totaal  3004 millennials tussen 18 en 25 bevraagd in 5 landen (China, France, India, de VS en de UK)

De belangrijkste inzichten op een rijtje.

Stop viewing youth through outdated stereotypes.

Veel van de typische clichés over jongeren staan op de helling of zijn gewoon helemaal fout.

 • Dit is geen ‘nee’-generatie
  Vergeet het beeld van jongeren die zich afzetten tegen de oudere generaties. De meerderheid van de prosumers zien net dat ze heel veel waarden delen met oudere groepen. Ze luisteren naar de zelfde muziek, gebruiken de zelfde technologie en doen graag de zelfde dingen.
 • Hun ouders zijn geen geldautomaten. De bevraagde jongeren rekenen op hun ouders voor advies en erkenning. vergelijk het met mentoren. Behalve in Frankrijk, noemen alle bevraagde millennials hun ouders als de meest betrouwbare bron van informatie.
  De millennial prosumer wil geïnformeerd worden en gebruikt hiervoor verschillende kanalen. Persoonlijk vind ik het opvallend dat deze groep meer geloof hechtenin experten & wetenschappers en online bronnen en traditionele media.
 • Ze zijn niet cynisch. 78% van de prosumers noemen zichzelf gelukkig. Cynisme is zo GenX.
  Toch een belangrijke nuance, door hun plaats in de maatschappij is deze groep van prosumers waarschijnlijk sowieso gelukkiger.
  Tegelijk denken deze jongeren dat de wereld binnen 20 jaar gevaarlijker zal zijn om in te leven en dat de vervuiling nog zal toenemen.

Change and continuity

Daarom willen deze jongeren verandering en willen ze werken aan een betere toekomst. Ze hebben opvallend veel vertrouwen in zichzelf (99% van de prosumers), de ouderen en hun eigen generatie. Maar ze geloven niet in revoluties en gaan eerder voor soft power tactics. Ze zien verandering als stapsgewijs, met sociale media als een belangrijk hulpmiddel.
De prosumers geloven meer in sociale media dan hun leeftijdsgenoten.
Ze zien consumeren ook als een belangrijker drukkingsmiddel dan stemmen. Multinationals hebben vaak meer macht dan regeringen en door bewust producten wel of niet te kopen kan men bedrijven raken en doen bewegen.

Hiervoor is er echter eenheid nodig onder jongeren, en een grote groep prosumers ziet hier problemen.

Work?

Millennials op de werkvloer is een belangrijk thema. Dit onderzoek bevestigt wat we al leerden uit een heel pak publicaties Jongeren willen werken. Meer nog, ze zien hard werken en zelfvertrouwen als de de belangrijkste weg naar succes.

Als we kijken naar wat belangrijk is in het kiezen van een job dan komt het salaris op de derde plaats, op de eerste staat stevig de work-life-balans gevolgd door de werksfeer. Bij hun leeftijdsgenoten is trouwens de balans tussen werk en leven nog groter.

De prosumers verschillen op 1 punt echt met hun leeftijdsgenoten: 90% van hen denkt dat de meest succesvolle bedrijven in de toekomst deze zullen zijn die duurzaamheid centraal stellen.

And for brands?

Kort samengevat: prosumers houden van merken en ze kiezen ze naargelang ze hun eigen persoonlijkheid reflecteren.

Conclusies

Dit rapport bevestigt vooral enkele belangrijke trends die we al in andere onderzoeken terugvonden. Alhoewel de prosumers enkele pessimistische klanken laten horen, vind ik persoonlijk dat hun optimisme en geloof in evolutie door verandering en continuiteit en hun geloof in wetenschap wel degelijk hoop geeft.

Lees hieronder het volledige rapport

Een gedachte over “Euro RSCG Prosumer Report samengevat: een hoopvolle generatie die in evolutie gelooft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.