Onderzoek van In Petto: Connected, over jongeren en eenzaamheid

Persbericht van Jeugddienst InPetto:

De chats en gesprekken van KJT (Kinder- en Jongerentelefoon) logen er niet om: eenzaamheid en haar effecten kunnen een groot probleem vormen bij jongeren. Daarom wilde In Petto graag in kaart brengen hoe eenzaam de Vlaamse jongeren zijn, wat ze daar van vinden en wat ze eraan doen.

In Petto ondervroeg bijna 1800 jongeren en interviewde daarna bijna 100 tieners over de resultaten van het onderzoek. In het rapport kom je te weten hoeveel jongeren anderen vertrouwen. Met wie delen ze hun eenzaamheid? Met wie voelen ze zich verbonden? Hoe kijken ze aan tegenover het verschil tussen online vrienden en andere vrienden? Hoe verbonden voelen migrantenjongeren zich met de Belgische maatschappij? En de jongeren geven een antwoord op de aloude vraag: beter een goede buur of een verre vriend?

Het onderzoeksrapport kan gebruikt worden door iedereen die met óf voor jongeren werk. De leraar in de klas kan er bepaalde ideeën uithalen om die te bespreken. Jeugdwerkers kunnen hun methodieken verfijnen. Beleidsmakers kunnen zich laten inspireren door de talloze nuttige nuances van het jongerenpanel uit het onderzoek. En de sceptici worden uitgedaagd om een eigen onderzoek uit te voeren en dat te vergelijken met deze gegevens. In Petto discussieert graag mee over de resultaten van nieuwe enquêtes die bepaalde segmenten van Connected nader onder de loep nemen.

Het onderzoeksrapport CONNECTED kun je hier gratis downloaden

Commentaar: een boeiend onderwerp, en opvallend hoe weinig verschil er merkbaar zijn tussen allochtone en autochtone jongeren! Maar… ik mis wel een psychologische nuancering. Gevoelens van eenzaamheid horen ook bij de adolescentieperiode.

Een gedachte over “Onderzoek van In Petto: Connected, over jongeren en eenzaamheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.