Enkele observaties over mobiele telefoons op school

Antero Garcia doet onderzoek naar mobiele telefoons op Amerikaanse scholen. Het onderzoek is nog bezig, maar in deze blogpost deelt hij al enkele opvallende observaties, namelijk dat als je enkel mobiel bellen en sms-en toelaat tijdens de lunchbreak of andere pauzes, dit tegen het gedrag van de jongeren in gaat.

Een paar belangrijke quotes:

“Students don’t want to use mobile devices during lunch time or nutrition. In fact, some students went as far as to tell me that if they receive a text message or call during lunch they will wait until they head back to their classes to respond.”

En waarom is dat dan zo?

“Students spend much of their mobile media use in classes to socialize with each other, update each other on the latest chisme, and discuss meeting places and upcoming activities. With all of this organizing, planning and chatting in place, teens don’t intend to waste the precious minutes of lunch in isolated relationships with their devices. This time, instead is for talking with friends and socializing without these activities mediated by handheld devices.”

Dit ligt in de lijn van onderzoek waar we vorig week  al over berichtten en het belang van echte ontmoeting dat in een van de belangrijkste inzichten van ons boek is.

De onderzoeker wil niet pleiten voor een open aanpak, maar wijst wel op het probleem:

“In shunning mobile devices in the “work” settings these students are placed in, we are creating an artificial and stodgy experience that does not reflect ways people produce and develop innovations beyond the secondary schooling world. Likewise, by encouraging mobile use in social settings we are promoting behavior that runs counter to the norms of most groups of friends.”

3 gedachten over “Enkele observaties over mobiele telefoons op school

  1. Pingback: Enkele observaties over mobiele telefoons op school | Dorien Kok: Onderwijs Nieuws | Scoop.it

  2. Pingback: Nieuw spel stimuleert mediawijsheid aan tafel: 2 SMS-jes en jij betaalt… « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

  3. Pingback: Facebook als favoriete leeromgeving? « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.