‘Nieuw’ rapport van BI over tieners vandaag en online media: Twitter nog lang geen Facebook.

Business Insider brengt terug een overzicht over online tienergedragin samenwerking met Nielsen, Ericsson, McAfee en Common Sense Media. We brachten er eerder al stukjes over, want in feite is het een samenbrengen van verschillende bestaande onderzoeken, klik hier en hier. Het aandeel dat Nielsen aanlevert vertrouw ik, met Common Sense ga ik mee, maar ik gaf al eerder aan dat ik twijfels heb bij McAfee. Het oorspronkelijke onderzoek van Ericsson ken ik niet.

Het probleem is dat in dit ‘rapport‘ je weinig info krijgt over hoe de data verzameld werd, en door wat ik weet over de andere onderzoeken ga ik er even maar vanuit dat men het over Amerikaanse tieners.

Enkele opvallende elementen die BI samenbrengt:

  • Slechts 4% van de tieners geeft aan dat telefoneren hun favoriete manier is om in contact te blijven met vrienden. (wat een trend bevestigt die al een tijdje bezig is). Liever maken ze gebruik van Facebook of sms om hun vrienden te bereiken.
  • Sms’en is zelfs zo populair dat maar liefst 68% van de (Amerikaanse) tieners elke dag een sms verstuurt.
  • Verder blijkt dat deze generatie tieners weinig gebruik maakt van e-mail, Twitter of MSN.
  • Tablets zijn nog niet echt verspreid, maar iPod touches en smartphones daarentegen wel, samen met laptops en desktops zijn ze constant met elkaar verbonden.

En nu we het toch over Twitter hebben, wat als ze toch een account hebben? Check even deze slide:

Hoe zit het nu met twitter? Het blijf een goede vraag, omdat andere bronnen net aangeven dat de netwerksite groeit. Wel, deze onderzoeken hoeven niet noodzakelijk elkaar tegen te spreken. Twitter groeit, maar is nog lang niet zo een grote speler als Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s