Mindshift: 10 vragen die je best stelt voor je iPads in de school invoert

Terry Heick somt op Mindshift 10 richtvragen waar je best over nadenkt voor je tablets invoert op school:

 1. Wat zijn je doelen van de tablet implementatie?  Engagement, toegang tot digitale handboeken, toegang tot digitale leeromgeving, voornamelijk media consumptie, media productie, of een mix van alles?
 2. Wat kan de iPad dat niet mogelijk of moeilijk is zonder tablet? Of concreter: welke problemen in het leren lost de tablet op?
 3. Wat is het instructie dat je wil gebruiken? Eerder traditionaal, projectmatig leren, game-based leren, of iets anders? Welk soort leren wil je bevorderen?
 4. Hoe moet je instructie en lesplan aangepast worden omwille van de tablet? Wat zijn je vangnetten als de technologie niet wil meewerken?
 5. Hoe zeker van je stuk ben je zelf bij gebruik van technologie? Welke digitale, fysieke en menselijke bronnen zijn er aanwezig wanneer nodig?
 6. Zal de tablet een specifieke planning vereisen? Welke verandering zou je beter doen zodat het gebruik van de tablet zo organisch en vloeiend kan verlopen?
 7. Welke rol speelt de lerende bij het gebruik van de iPad? Kunnen ze zelf kiezen welke app ze gebruiken om een probleem op te lossen? Kunnen ze vrij switchen tussen taken, opdrachten en andere activiteiten of mogen ze enkel opdrachten volgen?
 8. Is de leeromgeving die je ontwerpt technologie-gecentreerd, eindterm of standaard-gecentreerd, data-gecentreerd of leerling-gecentreerd?
 9. Hoe kan je experimenteren met nieuwe instructiestijlen zodat je optimaal gebruik maakt van mobiel leertoestellen in je klas?
 10. Hoe gemotiveerd ben je om onvoorziene uitdagingen het hoofd te kunnen bieden?

Het is een interessant lijstje, maar in mijn recente lezing voeg ik toch nog een paar keuzes toe waar je best over nadenkt:

6 gedachten over “Mindshift: 10 vragen die je best stelt voor je iPads in de school invoert

 1. Pingback: Mindshift: 10 vragen die je best stelt voor je iPads in de school invoert | Mediawijsheid voor leerkrachten | Scoop.it

 2. Pingback: 10 vragen die je stelt voor je iPads in de school invoert | Tablets inzetten in het onderwijs | Scoop.it

 3. Pingback: 10 vragen die je stelt voor je iPads in de school invoert | iPads in education - iPads in het onderwijs | Scoop.it

 4. Pingback: Mindshift: 10 vragen die je best stelt voor je iPads in de school invoert | learn and teach | Scoop.it

 5. Pingback: Mindshift: 10 vragen die je best stelt voor je iPads in de school invoert | Tools en tips onderwijs | Scoop.it

 6. Pingback: 10 vragen die je je moet stellen voordat je tab...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s