SMS-en en tijd online bij 12 tot 15-jarigen nog toegenomen in de UK

Uit het meest recente OFCOM-rapport blijkt dat meisjes en jongens tussen 12 en 15 merkelijk meer sms-en dan vorig jaar. Het gemiddeld aantal sms-jes verdubbelde zowat op 12 maanden tijd van 93 berichten per week naar 193, waarbij meisjes van die leeftijd gemiddeld 221 berichten versturen tegenover 164 bij jongens. Ook bij de jongere groep, 8 tot 11, merken we een dergelijke verdubbeling van 21 naar 43 berichtjes per week.

Het aantal smartphones onder jongeren in de UK neemt ook snel toe, 50% meer dan vorig jaar. Nu hebben zowat 62% van 12 tot 15-jarigen een dergelijk toestel. Ter vergelijking, slechts 45% van de volwassenen in de UK heeft een smartphone. Ondertussen heeft 1 op 7 kinderen tussen 5 en 15 een tablet in huis, zowat een verdriedubbeling van de 5% vorig jaar.

Hun mobieltje blijkt trouwens belangrijker dan televisie. Het is ook de eerste keer dat de bevraagde tieners meer online zijn dan dat ze televisie kijken.
Uit de cijfers over televisie blijkt wel dat televisie nog steeds belangrijk blijft:

The average child aged 5-15 spends an estimated 16 hours a week watching TV. Older children view for longest, with the average 12-15 year old saying they watch 17.3 hours each week. More than a fifth (21%) of children watch television between 21:00-22:00 alone. Among the younger age group (4-9) this figure is 14%; among the older group (10-15) it is a quarter (25%). (bron)

Veel meer, onder andere dat meerderheid van de Britse tieners zich online veilig weten, kan je lezen in het volledige Ofcom-rapport dat je hier kan downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s