73% van de Amerikaanse leerkrachten gebruikt mobiele technologie in de klas, alhoewel (PEW)

PEW publiceerde vandaag opvallende cijfers over gebruik van sociale media, internet en mobiel technologie in de klas. De cijfers lijken indrukwekkend, maar als je kijkt naar de methodologie zie je dat er wel door de steekproef en de manier van data verzamelen een belangrijke vertekening kan opgetreden zijn: “Moreover, and perhaps more importantly, the majority of teachers in this sample (56%) teach AP, honors and accelerated courses, thus the population of middle and high school students they work with skew heavily toward the highest achievers.” De werkelijkheid zal volgens mij toch een stuk lager liggen, maar er is wellicht wel sprake van een evolutie.

De belangrijkste cijfers:

  • Mobile technology has become central to the learning process, with 73% of AP and NWP teachers saying that they and/or their students use their cell phones in the classroom or to complete assignments
  • More than four in ten teachers report the use of e-readers (45%) and tablet computers (43%) in their classrooms or to complete assignments
  • 62% say their school does a “good job” supporting teachers’ efforts to bring digital tools into the learning process, and 68% say their school provides formal training in this area
  • Teachers of low income students, however, are much less likely than teachers of the highest income students to use tablet computers (37% v. 56%) or e-readers (41% v. 55%) in their classrooms and assignments
  • Similarly, just over half (52%) of teachers of upper and upper-middle income students say their students use cell phones to look up information in class, compared with 35% of teachers of the lowest income students
  • Just 15% of AP and NWP teachers whose students are from upper income households say their school is “behind the curve” in effectively using digital tools in the learning process; 39% who teach students from low income households describe their school as “behind the curve”
  • 70% of teachers of the highest income students say their school does a “good job” providing the resources needed to bring digital tools into the classroom; the same is true of 50% of teachers working in low income areas
  • Teachers of the lowest income students are more than twice as likely as teachers of the highest income students (56% v. 21%) to say that students’ lack of access to digital technologies is a “major challenge” to incorporating more digital tools into their teaching

 

2 gedachten over “73% van de Amerikaanse leerkrachten gebruikt mobiele technologie in de klas, alhoewel (PEW)

  1. Pingback: 73% van de Amerikaanse leerkrachten gebruikt mobiele ... | social media en marketing & communicatie voor scholen | Scoop.it

  2. Pingback: Informatie van diverse blogs met als onderwerp digitalisering onder jongeren en het onderwijs | Monica Heikoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.