Een ander geluid over sexting

Dinsdag was er een uitzending van Telefacts over sexting. De toon was duidelijk. Deb Levine kijkt van op een iets verdere afstand naar het fenomeen en ziet nuances. Haar stuk begint met een duidelijke quote van Marty Klein: “The same thing happens repeatedly whenever a new technology is introduced into Western popular culture: It becomes an instrument with which to terrify ourselves and others about sex”

Op basis van 2 geciteerde studies waaruit blijkt dat jongeren wel aan sexting doen maar niet noodzakelijk leidt tot gevaarlijker seksueel gedrag, komt ze tot de volgende redenen waarom jongeren aan sexting zouden doen:

1)Sexting is a standalone safer sex practice.

2)Sexting is a risky (and risqué) sexual behavior.

3)Sexting is part of the repertoire of sexually active young adults in relationship.
Wellicht zal blijken dat het vaak een complex samengaan is van deze drie redenen. Er is natuurlijk nog verder onderzoek nodig. Het grootste gevaar is het puur als iets gevaarlijks te bekijken. Die gevaren zijn er (zeker het verder verspreiden), maar niet enkel volgens Deb Levine.

Een gedachte over “Een ander geluid over sexting

  1. Pingback: Een ander geluid over sexting | 4pip | Scoop.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.