Onder Mediadoctoren-podcast: Gamer als subcultuur hangt samen met type game

We blijven even bij subculturen vandaag. In de meest recente aflevering van Onder Mediadoctoren, de podcast over de media, buigen de mediadoctoren zich over games en de mainstream. Games bestaan inmiddels allang, maar worden nog steeds onder nieuwe media gerekend. Vrijwel iedereen gamet ook, maar niet iedereen beschouwt zichzelf gamer. Dit heeft voor een deel te maken met de vele verschillende soorten games die er bestaan. Voor spelers van casual games als Wordfeud en Angry Birds is het gamen minder onderdeel van hun identiteit dan bij spelers van intensievere games zoals first person shooters. Deze kwesties komen aan bod in de podcast, waar game-onderzoeker David Nieborg te gast is. De podcast is te luisteren via Soundcloud en via iTunes. Meer info op de site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.