Blogpost 5000 op X, Y of Einstein: een dankwoord!

En opeens is hij daar, blogpost 5000. Ik dacht eerst vals te spelen en het maar volgende week te vieren, toepasselijk met 1 september, maar nee. Ik zou kunnen beginnen over cijfertjes, maar ik wil vooral een dankwoord meegeven aan een heleboel mensen:

  • aan de honderden lezers die dagelijks via mail, rss-lezer of de site mijn blogposts lezen. Het blijft een raar gevoel dat er een publiek is voor de manier waarop ik mijn eigen kennis bijhou.
  • aan de verschillende gastbloggers die de voorbije jaren bijgedragen hebben aan deze blog
  • aan Bert Smits en Casper Hulshof voor het samen schrijven van 3 boeken, en aan Linda Duits met wie ik binnenkort een nieuw boek publiceer waarvan ik nu graag ook de titel bekend maak ‘Meisjes kijken (Meisjescultuur in de spiegel)’.
  • aan de ontelbare tipgevers die me de voorbije jaren op interessante artikels, onderzoeken of trends wezen.
  • aan iedereen die me ooit boekte voor een lezing!

Een heel speciaal woordje van dank is voor die vele lezers die me kritisch houden. Ik heb het voorrecht dat als ik iets publiceer op deze blog of op de Engelstalige zusterblog, er mensen zijn die me waar nodig op fouten of mogelijke aanvullingen wijzen. Dit zorgt er voor dat ik blijvend bijleer, een van de belangrijkste redenen waarom ik deze blog bijhou.

Het is ondertussen een vaste gewoonte om van september tot eind juni een uurtje vroeger op te staan om deze blog bij te werken, ik blijf het doen met veel plezier. Op dus naar de volgende blogpost.

Wil je weten welke blogposts de voorbije 5000 het vaakst gelezen werden, dit is de top 5:

  1. Voor wie autisme nog niet begrijpt, een 7-jarig jongen legt het uit met een tekening
  2. De taxonomie van Bloom geupdatet naar de digitale wereld
  3. Wat heeft er effect in het onderwijs? John Hattie (lijst + boekentip) (de cijfers hier zijn uit een ouder werk, ik raad daarom iedereen het boek en de meer recente versie uit 2012 aan)
  4. Moral Panic-alert: Banga Bange lijsten duiken op in Nederland(se pers), gastblog van Linda Duits
  5. Filmpje: 86-jarige schakelt over van MS-dos naar iPad

Een gedachte over “Blogpost 5000 op X, Y of Einstein: een dankwoord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.