‘Een wereld waarin het recht bestaat op vergeten’, mijn droom voor Knack

Dan krijg je een mailtje op maandag of je ook nog een droom hebt zoals Martin Luther King. Vervolgens loop je een hele dag te malen of je dat wel kan maken en zo ja wat dan wel. Je overloopt de meest voor de hand liggende en vraagt je vervolgens af wat je effectief kan toevoegen dat je ook nog meent. En dan stuur je dit in, net na de deadline. Lees hier de 27 andere dromen.

‘Het is raar om nieuwe wensen toe te voegen omdat de oorspronkelijke droom van Martin Luther King nog lang niet ten volle verwezenlijkt is, zelfs met Barack Obama in het Witte Huis. Ook in ons land speelt je afkomst nog steeds een rol inzake onderwijs, gezondheid, arbeidsmarkt… Vijftig jaar later is het onze opdracht om aan deze droom te blijven verder werken en nieuwe obstakels te lokaliseren en weg te nemen.

Als ik al iets nieuws zou durven toevoegen dan is het een recht op vergeten. We leven in een tijd waarin iedereen alles kan delen. Vandaag leven we in een maatschappij waarin kinderen op sociale media opduiken lang voor ze geboren worden en iedereen overal ontelbare keren gefilmd, gefotografeerd en getagd wordt. Het recht op vergeten is het recht om niet eeuwig en drie dagen achtervolgd te worden door onschuldige fouten die je ooit maakte. Het is tegelijk een recht op steeds weer nieuwe kansen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Het recht op vergeten is belangrijker dan ooit in deze tijden van NSA, PRISM en andere ‘Facebooks‘.’

Een gedachte over “‘Een wereld waarin het recht bestaat op vergeten’, mijn droom voor Knack

  1. Pingback: Meerderheid van de baby’s binnen het uur op Facebook | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.