Project Algemene Vakken (PAV) vraagt Prioritaire Algemene Aandacht (PAA)

Daarbij aanvullend: binnen VELOV is er een leergemeenschap PAV en zij stellen geen aanpassing van de doelen voorop –integendeel- maar pleiten wel voor meer uitdaging voor leerlingen, meer professionaliseringskansen voor (startende) PAV-leraren en lectoren, meer onderzoeks- en ontwikkelwerk rond PAV, liefst in samenwerking binnen professionele leergemeenschappen en last-but-not-least -meer beleidsbeslissingen die deze uitdagingen ondersteunen.
De leergemeenschap schreef een memorandum waarin ze de resultaten kadert en vooral toekomstgericht aanbevelingen doet.
Het memorandum kan je hier downloaden.

DUURZAAM ONDERWIJS

Dit is pas een kluif voor de volgende onderwijsminister: “Leerlingen in het zesde jaar bso scoren ondermaats voor algemene vakken. Meer dan de helft behaalt zelfs de minimumdoelen niet. Dat blijkt uit een peiling van het vak PAV (Project Algemene Vakken). Nog geen vier op de tien leerlingen behalen de eindtermen voor functionele leesvaardigheid (38%), functionele luistervaardigheid (39%) en functionele rekenvaardigheid (39%). Nochtans zouden op het einde van de rit alle leerlingen die doelen moeten halen.” (Klasse-website, 5 dagen geleden).

Leerlingen die het bso verlaten zonder deze doelen te halen, lopen een verhoogd risico om in de 21ste-eeuwse maatschappij bedot en beduveld te worden, minder in aanmerking te komen voor interessante jobs (en die jobs te behouden), minder kansen te krijgen om zich verder te ontwikkelen, en om in de werkloosheid en kansarmoede te belanden. Het onderwijs heeft er voor de bovenvermelde jongeren niet voor kunnen zorgen dat…

View original post 473 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.