Meester Sanders

Deze blog van Frank Van Massenhove gaat over de reden waarom ik zelf leerkracht wou worden. Zelf schreef ik ooit een minder sterk stuk waarin ik verschillende leerkrachten en proffen vermeld die mij gevormd hebben tegen de statistieken in. Het jammere was dat ik er toen een pak niet kon vernoemen. Het is ook de reden waarom ik na mijn lerarenopleiding pedagoog wou worden (geef toe, niet altijd het meest sexy beroep ter wereld), om mee te helpen leraren zoals deze te vormen. Het is een taak van onderwijs, nee het is het schone van onderwijs, dat misschien wel in tabellen te vinden is (we noemen het democratisering), maar minder in evaluaties van leraren. Het is wel echt “onderwijs”.

frankvanmassenhove

But something, something said “You’d better not”
And I fell
And I stood and walked out the arms of Venus de Milo

Venus, Television, Marquee Moon, 1977

Voor de foto:
http://www.discogs.com/Television-Marquee-Moon/master/6202
Voor de video:

48 jaar, 1 maand en 13 dagen geleden bespeurde mijn pa enige actie aan de achterdeur. Toch niet weer Zorro, fluisterde hij mijn ma toe die, het was het weer ervoor, een blikje groentenmacedoine aan het openen was voor het onvermijdelijke koedplaotje. Zorro was de legendarische Zerkegemse pastoor die alles wat in het Vatikaans Concilie afgesproken was hartsgrondig en in het latijn verwenste en die zich nooit uit zijn pastorhabijt, dat hem zijn bijnaam had opgeleverd, zou laten hijsen. Maar het bleek gelukkig Meester Sanders te zijn, de beste onderwijzer die Vlaanderen ooit kende. Niemand in Zerkegem was liever gezien dan die statige man met zijn warme bariton, die net zoals zijn beminde Koning diepgelovig en…

View original post 643 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.