Jobstijding

Deze tekst van Frank Van Massenhove is een mustread voor veel mensen in zeer veel sectoren.

frankvanmassenhove

Tribes, Baby
For all the world to see
When you’re out of time
This bad apple’s no friend of mine

Bad Apple, Tribes, Baby, 2012

“Tim Cook is goed op weg een betere Apple-CEO te worden dan Steve Jobs ooit was”, schreef Roland Meeus verleden week in De Morgen. Voordien waren gelijkaardige van verwondering bolstaande berichten te lezen in de Angelsaksische economische pers, waar men, toen de opvolger van Jobs aantrad, zeer gereserveerd reageerde. “Too many Cooks spoil the soup”, poneerde indertijd een uit zijn driedelig pak barstende econoom in een businessprogramma van CNN.

In de Amerikaanse pers krijgt Cook goede kritieken voor zijn uitstekende financiële resultaten. Meeus daarentegen had terecht eerder oog voor de culturele verschillen tussen de twee CEO’s. “De ware kracht van Cook is dat hij, als leider en persoon, uitgesproken níét Steve Jobs is. Hij heeft een conservatiever profiel, verdeelt de podiumtijd tijdens productpresentaties tussen hemzelf en zijn…

View original post 897 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.