Deze grafiek over studentenleningen in de VS maakt mij bang

Via het World Economic Forum even bijgelezen over de studieleningen in de VS. Eind 2015 stond de teller op 1.2 biljoen openstaande studieschuld. In november was 1 op 10 meer dan 90 dagen te laat met zijn betaling. Het bedrag per student is nu gemiddeld 29000 dollar. Men vreest dat jongeren daarom moeilijker hun eigen zaak zullen opstarten of huis zullen kopen. Obama heeft wel de voorbije jaren getracht om de nood wat te lenigen, maar de de toename blijft enorm.

De vraag blijft: is dit de nieuwe huizencrisis?

Een gedachte over “Deze grafiek over studentenleningen in de VS maakt mij bang

  1. Dag Pedro In financiële kringen wordt al sinds een drietal jaar gezegd dat dit probleem van de student loans erger zal zijn dan de “subprimecrisis” Een nieuwe financiële crisis lijkt onvermijdelijk, voeg daar de robotisering bij én de andere problemen van de wereldeconomie (China ligt op apegapen, de vergrijzing, de vluchtelingencrisis, het terugplooien op zichzelf in de hoop dat die tijdelijke dammen tsunami’s kunnen tegenhouden, Brexit) en je snapt dat de wereld er morgen echt niet al te fraai zal uitzien… tenzij, tenzij… “Het kleine verzet” (Tine Hens) of “De disruptieve competentie (www.thedusruptivecompetence.com – misschien kan je dat boek wel in je lessen gebruiken? ) voor enige ommekeer kunnen helpen zorgen vriendelijke groet Geert Date: Tue, 8 Mar 2016 05:57:45 +0000 To: geert.degrande@hotmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s