Een weerman is minder creepy dan een clown (onderzoek)

Welke beroepen vinden mensen het meest en het minst creepy? Een nieuw onderzoek zocht het uit en de lijst verbaasd niet echt.

Clowns worden namelijk het meest als ‘creepy’ ervaren, gevolgd door een taxidermist (die dieren opzet), eigenaars van sekswinkels en begrafenisondernemer. Minst creepy is meteoroloog.

Maar welke kenmerken doen iemand creepy lijken? Een lijstje:

standing too close; greasy hair; peculiar smile; bulging eyes; having a mental illness; long fingers; unkempt hair; pale skin; bags under eyes; odd/dirty clothes; licking lips frequently; laughing at odd times; steering conversation toward one topic (especially sex); making it impossible to leave without seeming rude; displaying unwanted sexual interest; asking to take a picture of you; being very thin; and displaying too much/little emotion.

En vooral: mannelijk zijn. Mannen worden zowel door mannen als vrouwen vaker als creepy ervaren.

Let wel: het onderzoek gebeurde bij vooral Amerikanen via een online survey. En mocht je denken dat het niet over jou gaat: weet dat de respondenten ook aangaven dat creeps meestal niet weten van zichzelf dat ze creepy zijn…

Abstract van het onderzoek:

tanding too close; greasy hair; peculiar smile; bulging eyes; having a mental illness; long fingers; unkempt hair; pale skin; bags under eyes; odd/dirty clothes; licking lips frequently; laughing at odd times; steering conversation toward one topic (especially sex); making it impossible to leave without seeming rude; displaying unwanted sexual interest; asking to take a picture of you; being very thin; and displaying too much/little emotion.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s