Voor elke leerkracht een robot?

Het aantal mailtjes dat je krijgt van studenten is omgekeerd evenredig met de tijd die er nog is voor het indienen van papers, de planning van stages of voor het afleggen van examens. E-mail is een fantastische uitvinding die soms vooral veel tijd lijkt te kosten.

Stel je voor dat een robot in plaats van jezelf verschillende van die mails zou kunnen beantwoorden? Vaak zijn het toch standaard antwoorden omdat studenten soms gewoon vergeten te lezen wat in de algemene informatie staat (of te lui zijn om het op te zoeken, een mailtje naar de docent is sneller). Professor Ashok Goel aan het Georgia Institute of Technology vermoedt dat binnenkort 40% van dergelijke mails kunnen beantwoord worden door een computer. Hij is vrij zeker… omdat hij dergelijke technologie al met succes heeft gebruikt.

Zijn studenten kregen de voorbije maand regelmatig antwoord van zijn assistente, miss Jill Watson, die vriendelijk maar kordaat antwoordde op hun vragen of de vragen doorstuurde naar de professor als ze zelf het antwoord niet wist. De studenten kregen pas recent te horen dat Jill Watson niet bestaat, of beter: geen mens van vlees en bloed is.

Wat was ook al weer de Turing test? En beste hogeschool, ik wil wel proefkonijn zijn voor onze instelling!

(Bron WSJ)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s