Ssst, Facebook luistert mee

We mochten al best geen gesprekken voeren in de buurt van slimme Samsung-tv’s, maar nu blijkt ook Facebook letterlijk mee te luisteren met onze telefoon. De Facebook-app doet dit al een paar jaar in de VS, en heeft de bedoeling om een beeld te krijgen naar wat men zoal kijkt en luistert (zoals Shazam ook doet). Op die manier krijg je dan de kans om ‘makkelijker’ iets te schrijven over bijvoorbeeld het tv-programma waar je naar kijkt. Maar volgens professor Kelli Burns, mass communication professor aan de University of South Florida is er meer aan de hand.

Volgens de professor worden ook gesprekken beluisterd om zo gerichte reclame aan te bieden. Facebook ontkent “Facebook does not use microphone audio to inform advertising or News Feed stories in any way,” citeert The Independent de sociale media site. “Businesses are able to serve relevant ads based on people’s interests and other demographic information, but not through audio collection.”

Als je zeker wil zijn, dat Facebook niet meeluistert, de oplossing is vrij simpel. Zet in je settings de microfoon uit voor de Facebook-app.

(Bron The Independent)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.