Plannen voor deze zomer? Leerkrachten kunnen gratis educatieve versie Minecraft proberen

Minecraft blijft zeer populair. Ik geef toe, ik merk het thuis bij mijn drie zonen. Het was al eerder aangekondigd dat Microsoft, de huidige eigenaar van het online Lego-achtige spel, zwaar wil inzetten op educatief gebruik. Nu kondigt de software-gigant aan dat de komende zomer leerkrachten wereldwijd de educatieve versie gratis mogen uitproberen. Meer informatie vind je hier.

Oh, naast vlotte online samenwerking en de mogelijkheid om een soort van online portfolio bij te houden zijn dit 2 voorbeelden van hoe de educatieve versie afwijkt van de gewone Minecraft die het wel echt typisch onderwijs maakt:

Non-Player Characters

An educator may create an NPC (Non-Player Character) to act as a guide for students in the game, giving instruction, providing more information, and also allowing educators to insert an active web link to additional references.

Chalkboards

Similar to an NPC, educators can use chalkboards to communicate learning goals, provide information, give explicit instructions, or challenge students with problems to solve within the game.  Chalkboards come in three different sizes – Slate (1×1), Poster (2×1), and Board (2×3) and can be placed either on the ground, or mounted on a vertical surface.

Een gedachte over “Plannen voor deze zomer? Leerkrachten kunnen gratis educatieve versie Minecraft proberen

  1. Pingback: Deze toon ik maar niet aan mijn zonen: Virtual Reality versie van Minecraft is uit voor Windows 10 | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s