24 onderzoekers concluderen: sport op school cruciaal voor leren en gezondheid

Op mijn Engelstalige blog verzamelde ik al een pak onderzoek naar de invloed van bewegen op leren (check oa hier of hier en nee, dan heb ik het niet over Braingym), maar nu kwamen 24 onderzoekers samen in Denemarken om de verschillende, recente studie met elkaar te vergelijken en de conclusie is duidelijk:

“Physical activity before, during and after school promotes scholastic performance in children and youth.”

Waarbij de experts aangeven dat het geen tijdverlies is ten opzichte van de leermomenten.

Abstract van het open access artikel:

From 4 to 7 April 2016, 24 researchers from 8 countries and from a variety of academic disciplines gathered in Snekkersten, Denmark, to reach evidence-based consensus about physical activity in children and youth, that is, individuals between 6 and 18 years. Physical activity is an overarching term that consists of many structured and unstructured forms within school and out-of-school-time contexts, including organised sport, physical education, outdoor recreation, motor skill development programmes, recess, and active transportation such as biking and walking. This consensus statement presents the accord on the effects of physical activity on children’s and youth’s fitness, health, cognitive functioning, engagement, motivation, psychological well-being and social inclusion, as well as presenting educational and physical activity implementation strategies. The consensus was obtained through an iterative process that began with presentation of the state-of-the art in each domain followed by plenary and group discussions. Ultimately, Consensus Conference participants reached agreement on the 21-item consensus statement.

Een gedachte over “24 onderzoekers concluderen: sport op school cruciaal voor leren en gezondheid

  1. Pingback: 24 onderzoekers concluderen: sport op school cruciaal voor leren en gezondheid | David Evenepoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s