Google start een ‘school transformation center’

Onderwijs is al een hele tijd een belangrijke focus voor de zoekmachinegigant Google en nu lanceren ze een nieuwe site Google for Education Transformation Center. Niet zozeer om een bepaalde vernieuwing te propageren (alhoewel het feit dat je moet vernieuwen natuurlijk al niet neutraal is), maar wel om scholen met elkaar hierover te laten communiceren.

De bedoeling is een plaats te creëren waar scholen good en bad practices met elkaar kunnen delen. En wel aan de hand van 7 lijnen:

  • Vision – School change only happens when there is a strong vision at the start. When a school has a clear vision, it means the leader has ensured that the school and wider community are working together toward shared goals for the future.
  • Learning – School leaders empower their teams to create a set of instructional practices, curricula, assessments, and learning experiences that put students at the center – that engage learners deeply and meet their individual and collective needs.
  • Culture – Successful school leaders create structures, rituals, stories, and symbols that foster a culture of innovation and encourage people to learn from failure and success.
  • Technology – Technology is only one enabler of school change, but it’s a critical part. School leaders find, test, and gain their team’s support for the right technology (tools and processes) to meet the school’s vision.
  • Professional Development – Teachers have a lot on their plates. School leaders provide educators with effective professional development and ongoing coaching focused on applying tools and practices to meet student needs.
  • Funding & Sustainability – School leaders create a sustainable budget, identify a range of funding sources, and seek savings and reallocation opportunities that align directly to student goals.
  • Community – Schools serve diverse communities made up of parents, families, businesses, government, nonprofits, and residents. Throughout all stages of the transformation process, leaders ensure these partners support the school and the vision.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s