Deze school heeft de grootste wachtlijst ter wereld

Een school met 200 plaatsen waar 250.000 kinderen naar toe willen? Dat is VidyaGyan Leadership Academy, een internaat in Uttar Pradesh staat in India. Waarom willen zoveel leerlingen hier les volgen? Het is een school specifiek gericht op de beste leerlingen van het platteland. De school is helemaal gratis, maar biedt onderwijs aan die gelijkaardig is aan het beste onderwijs voor de elite van het land.

Van de 250000 inschrijvingen, neemt zowat de helft deel aan het schriftelijk ingangsexamen, 6000 hiervan gaan door naar een volgende ronde en krijgen huisbezoeken en uiteindelijk starten er 250 leerlingen.

Lees meer over deze school bij de BBC.

Een gedachte over “Deze school heeft de grootste wachtlijst ter wereld

  1. Is dit bericht opgemerkt en opmerkelijk omdat jij vindt dat toegankelijkheid en kwaliteit van onderwijs een fundamenteel recht is van ieder mens? Feit is onderwijs een selectie-instrument is van de heersende klassen en een institutie waarmee ongelijke kansen in meer of mindere mate worden gereproduceerd. Onderwijswetenschappers hebben nog een weg te gaan en een wereld te winnen in het opsporen en bestrijden van ongelijke onderwijskansen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s