Welke landen zijn het meest empathisch?

Hoe verschillen landen naar empathie? William Chopik onderzocht het en de onderstaande kaart geeft een overzicht. Hoe donkerder het rood, hoe meer empathisch een bevolking van een land is. Grijs wil zeggen dat er niet genoeg data voorhanden was.

De data werd gehaald uit een online bevraging (wat natuurlijk wel voor een vertekening kan zorgen) bij 104000 deelnemers.

Abstract van het onderzoek:

Cultural practices socialize people to relate to others in different ways. One critical way in which these interpersonal bonds are formed and maintained is via empathy, our emotional reactivity toward others’ experiences. However, the extent to which individuals from different cultures vary in their dispositional empathy, and the correlates of these differences, are relatively unknown. Thus, the current study explored cultural variation in empathy, and how this variation is related to psychological characteristics and prosocial behavior across cultures. Evidence from an original sample of 104,365 adults across 63 countries reveals that higher empathy countries also have higher levels of collectivism, agreeableness, conscientiousness, self-esteem, emotionality, subjective well-being, and prosocial behavior. These findings reveal that empathy is situated within a broader nomological network of other psychological characteristics, emotional expression and experiences, and prosocial behavior across cultures. The current study expands our understanding about how psychological characteristics vary across cultures and how these characteristics can manifest in broader national indicators of prosocial behavior.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s