Mensen in Singapore klagen examenstress aan en posten hun schoolresultaten

Straks is er TIMSS, volgende week is er PISA en de kans is groot dat Singapore zeker bij PISA weer hoog zal scoren. Maar alles heeft een prijs. En die prijs is in veel Aziatische landen – naast de letterlijke prijs van de bijlesindustrie – stress, zeer veel stress.

Als een reactie op de stress op de allesbepalende, levensbepalende examens, komt er nu een reactie van bekende en minder bekende inwoners van Singapore die hun eigen examenresultaten online delen om de kinderen een hard onder de riem te steken.

De kans is reëel dat volgende week sommige mensen bij de PISA-resultaten in Singapore eerder zullen denken aan de 11-jarige jongen die zelfmoord pleegde omwille van de enorme druk. Ondertussen maakt de overheid niet meer de cijfers publiek bekend – wat men tot voor kort deed – en wordt het systeem minder streng gemaakt.

Ouders hebben echter wel nog een alternatieve website waarop wel de resultaten gedeeld worden…

(bron BBC)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.