Noteer: 21 januari 2017, een nieuwe ResearchED in Amsterdam!

21 januari komt er een tweede ResearchED in Nederland en daarom deel ik graag ik het persbericht (en voor de Vlaamse lezers, er zit een leuk nieuwtje verstopt in de tekst…).

En oja, als je een van de weinige keren wil meemaken dat Casper, Paul en ik in 1 gebouw samen zijn, kom zeker:

ResearchED, de internationale leraren beweging opgericht en geleid door de Schotse docent Tom Bennett komt op 21 januari, 2017 opnieuw naar Nederland met een eendaagse conferentie, dat als doel heeft de onderzoek-geletterdheid van leraren te verhogen en nieuwe manieren van professionele ontwikkeling te ondersteunen. ResearchED vertegenwoordigt de drang van onderwijzers om zichzelf bovenaan de onderwijspiramide te zetten en invloed te krijgen op hoe zij meester worden in hun ambacht. Op de conferentie komt een schat aan informatie voorbij over hoe docenten onderzoek kunnen gebruiken in de dagelijkse lespraktijk.

Onder de sprekers bevinden zich beleidsmakers, top onderzoekers, maar ook docenten die vertellen hoe zij relevant onderzoek hebben gebruikt om leerling prestaties te verhogen; Jelle Jolles schrijver van het boek ‘Het tienerbrein’ verzorgt een workshop, René Kneyber auteur van het boek ‘De Toetsrevolutie’ geeft een workshop over wat formatief toetsen ís, niet is, en wat de uitdagingen zijn voor de implementatie van formatief toetsen; Pedro de Bruyckere vertelt ons hoe je feit van fictie kunt onderscheiden als je het zinnetje ‘onderzoek zegt ons’ hoort; Marion Stenneke en Linda Sontag van het NRO vertellen hoe zij het onderwijsveld ondersteunen om de verbinding tussen onderwijsonderzoek en de onderwijspraktijk te versterken en welke mogelijkheden er voor docenten zijn.

Bekijk hier de volledige sprekerslijst of bekijk hier een overzicht van alle workshops.

Alle sprekers op researchED zien af van een fee zodat we de prijs laag kunnen houden en zoveel mogelijk leraren de kans krijgen om het evenement te bezoeken, leraren offeren een vrije zaterdag op en betalen een toegangsprijs om in gesprek te kunnen gaan en te lunchen met de scherpste geesten uit het onderwijsveld.

ResearchED heeft internationaal voor opschudding gezorgd en weerstand teweeggebracht, maar is door nog veel meer leraren, schoolleiders, beleidsmakers en onderzoekers omarmd. ResearchED conferenties zijn inmiddels gehouden in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Sweden, Noorwegen en de Verenigde Staten. Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor nieuwe evenementen in onder anderen Afrika en België.

Over researchED

ResearchED is in 2013 opgericht door de Britse docent en auteur Tom Bennett. De impact die researchED in het VK heeft gehad, heeft geleid tot de aanstelling van Tom Bennett als speciaal adviseur van het Britse ministerie van onderwijs. ResearchED is een unieke internationale ‘grassroots’ beweging geleid en gestuurd door docenten. Op researchED conferenties spreken docenten, schoolleiders, beleidsmakers en onderzoekers. Lees meer over ons (Engels). Bekijk een impressie van researchED Amsterdam 2016.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s