Man, man, man… de lokroep om mannen naar het onderwijs te trekken jaagt hen weg

Een stuk van Johan De Wilde dat net als het boek waarop de post gebaseerd voor de nodige discussie kan zorgen.

Kleutergewijs

Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw wil men zowat overal meer mannen in de kinderopvang en het kleuteronderwijs, maar nergens slaagt men er in. De Noren spannen nog de kroon met 10% mannen in de rangen. Elders blijft men op een schrale 3% of nog minder steken.

Streven we misschien om de verkeerde redenen en op de verkeerde manier naar meer mannen in onze sector? Volgens de auteurs van het boek Men, masculinities and teaching in early childhood education (2016) pleit men al decennialang op dezelfde manier voor meer professionele mannen in de wereld van de jonge kinderen. Die argumenten bal ik samen als: het is goed voor de kinderen én voor de beroepskrachten.

  1. Mannen zijn belangrijke rolmodellen. Ze zijn dat voor meisjes die steeds vaker met een afwezige vader opgroeien, maar vooral voor de jongens die een correct hedendaags genderbeeld nodig hebben. Bij gebrek eraan neigen de…

View original post 599 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s