Interessante reacties op oproep Vlaamse scholierenkoepel over eindtermen

Vandaag lanceerde de Vlaamse Scholierenkoepel een oproep onder het motto #wijwachten.

Vorig jaar organiseerde we als Scholierenkoepel mee het maatschappelijk debat rond de nieuwe eindtermen. Exact een jaar geleden overhandigden we in het Vlaams Parlement de mening van 17.000 scholieren aan de leden van de Commissie Onderwijs. Ook leerkrachten, ouders, directies, organisaties en geïnteresseerde burgers gaven massaal en met veel inzet hun mening. We zijn nu een jaar later en we merken dat de politici weinig stappen vooruit zetten en verschillende deadlines niet halen.

Als Scholierenkoepel zijn we dan ook teleurgesteld en wachten nog steeds op nieuwe eindtermen. Daarom schreven we de parlementsleden een open brief die vandaag verschenen is in De Standaard. Een grote groep scholieren, die vorig jaar hun stem liet horen, maakte ook #wijwachten-foto’s.

Vandaag delen we de brief en foto’s onder de #wijwachten als sterk signaal aan politici dat het maatschappelijk debat geen maat voor niets mag worden. De volledige brief vind je onderaan en kan je ook lezen op onze website.

De reacties lieten zich niet op zich wachten en die zijn opvallend:

Er was ook een andere tweet van de derde politieke partij in de meerderheid, maar deze werd verwijderd:

@destandaard: hoezo @cdenv zit niet op de lijn @kathOndVla wat eindtermen betreft?#bizar

Het was inderdaad al een tijdje opvallend stil over dit belangrijk dossier dat niet los kan gezien worden van de invoering van het masterplan. Nu blijkt er wel wat discussie aan de oppervlakte te komen. Net als in andere dossiers, dringt de tijd. Nieuwe handboeken, gebaseerd op nieuwe leerplannen, gebaseerd op nieuwe eindtermen maken op een jaar tijd om op 1 september 2018 te beginnen?

Een gedachte over “Interessante reacties op oproep Vlaamse scholierenkoepel over eindtermen

  1. Pingback: Het Eindtermen-verhaal: wie bepaalt? | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s