Leerkracht gezocht voor een school met 1 leerling

Het is geen verhaal van lerarentekort, maar wel een aparte vacature. Nu zijn er nog 2 leerlingen in de school in Foula, maar binnenkort zwaait er een van de twee af, dus blijft er nog eentje over.

Spijtig genoeg stopt de huidige leerkracht in deze lagere school, dus is er nu die jobaanbieding met een zeer mooi loon van 49133 pond per jaar.

Wat is het verhaal? Foula is een quasi verlaten Schots eiland. Niet helemaal verlaten, anders zouden er geen kinderen zijn, maar er wonen slechts 32 mensen. De huidige leerkracht werkte 3 en een half jaar, maar stopt nu.

Aan de BBC doet de vertrekkende leerkracht haar verhaal:

“When I came I was initially going to do two years, I thought it would look good on my CV, and then of course I got caught up with being there. But I feel it is time to go and get back to the mainland, because I miss the little things like…..roads, proper roads, being able to get the car into fifth gear. If you get it out of second on Foula you’re doing really good.”

En wie zou haar moeten opvolgen? “To be quite honest, the job is only a small part of it, it’s got to be someone who’s so adaptable and able to live in an isolated area. We can be cut off from the mainland for, I think the longest time while I have been there has been three weeks that we have had no ferry and no plane.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.