Er lijkt een rode draad te zitten in het onderwijsnieuws deze week

Er was opvallend veel onderwijsnieuws deze week, vooral in de opiniestukken. Valt het u misschien ook op?

Er zijn enerzijds deze twee stukken:

Voeg daar nog het opiniestuk van Caroline Gennez aan toe rond de eindtermen (en verschillende andere opinies als reacties op de voorgaande), en je zou denken dat inhoud de rode draad is in het verhaal. Maar ik moet nog twee andere stukken toevoegen:

Wat is nu de rode draad? Ik zie een debat dat ondertussen in de UK en in Nederland al langer leeft, nu ook hier landen. Een debat rond het belang van meer kennis (niet van weg met vaardigheden) wat op basis van een meer evidence-based ook logisch lijkt. Ik beschrijf bewust debat, omdat er ook zeker andere bijdragen zijn geweest die en dat er ook tegenreacties (kunnen) komen.

Maar na ons boek over mythes krijgt nu zelfs Ken Robinson en Sugata Mitra het er ook door anderen in de Vlaamse media van langs? Ik geef toe: het zorgt voor een beetje glimlach op een spannende ochtend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.