Het einde nadert voor de Carpe Diem scholen

Het waren scholen die in oudere lezingen van mezelf wel eens konden opduiken. De Amerikaanse Carpe Diem scholen, die anders dan hun naam deden vermoeden wel vaker onderwijsmensen deden gruwelen. De scholen werd bekend door hun sterk doorgedreven aandacht voor gepersonaliseerde technologie, het beperkte aantal leerkrachten die nodig waren en tja… ook vanwege dit:

En waar de eerste resultaten veelbelovend leken in 2012, lonkt nu het einde van de scholen. Waarom?

The Hechinger Report bericht over de oorzaken:

In hindsight, he said, one of the key weaknesses was how central the technology was at Carpe Diem. Teachers didn’t have enough power over the learning. And too little attention was paid to how students are motivated by the ability to pursue their own interests.

Others possible flaws included a lack of flexibility for teachers (who had a tightly scripted day), too small a budget for in-person instruction, over-reliance on computers, a lack of extracurricular activities and a call-center-style layout that left students clicking away at screens alone for much of the day.

But the concept didn’t seem to appeal to a critical mass of students or parents. The new schools struggled, and even the Yuma school has been scrambling to sign students up. Low enrollment might be seen as a marketing problem if not for the fact that too often those who did sign up decided to leave.

“That is just a fundamental flaw,” Sommers said. “Kids just didn’t want to enroll, and when they did, they didn’t want to stay.”

Tja…

3 gedachten over “Het einde nadert voor de Carpe Diem scholen

  1. Ik heb ook ooit gelezen over de veelbelovende resultaten. Sloeg daar toen steil van achterover. De wijze waarop men ICT gebruikt (zie foto) doet mij eerder denken aan een legbatterij. Gruwelijk!

  2. Pingback: Hoe mijn studenten me deze week verbaasden, levert me enkel vragen op. | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.