Interessante OESO-presentatie: wat kan je leren uit internationale vergelijkingen voor het vormen van leraren

Eerlijk, er zijn verschillende zaken te bedenken bij deze presentatie. Onder andere hoe correlationeel onderzoek (wat PISA is) hier soms wel heel erg causaal wordt gebracht. Of hoe sommige inzichten ook al lang bekend waren zonder internationale vergelijkingen (denk aan belang relatie leerkracht- leerling). Ik zie de presentatie vooral als een interessant vertrekpunt voor verschillende discussies bij het nadenken over de lerarenopleiding, waarbij je als je dieper wil ingaan op die discussies natuurlijk nog veel meer bronnen nodig hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s