Nieuw OESO-rapport over onderwijs aan de jongste kinderen: starting strong

Ik kondigde het deze ochtend al aan in deze post, er is net een nieuw OESO-rapport gepubliceerd. Het is (nog) geen PISA-onderzoek voor kleuters, maar meer over de randvoorwaarden die er momenteel bestaan zoals investeringen in voorschoolse opvang en kleuteronderwijs. Je kan onder andere zien hoe Vlaamse en Nederlandse kleuterjuffen relatief grotere klasgroepen hebben dan collega’s in verschillende andere landen.

De OESO doet opvallend naar het einde van de presentatie weer enkele aanbevelingen die ik grotendeels kan begrijpen op basis van het rapport maar waarbij ik me bij eentje wel afvraag hoe men tot deze uitspraak komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s