De nieuwe hype cycle van Gartner voor nieuwe technologieën

Eerder deze zomer bracht ik al de hype cycle voor onderwijstechnologie. Kreeg toen wel de vraag waarom ik zoiets deel. Er zijn inderdaad veel bedenkingen te maken bij de hype cycle. De vorm zelf wordt regelmatig ook door wetenschappers gebruikt, maar er is veel onduidelijkheid over hoe de consultants van Gartner tot hun jaarlijkse overzichten komen.

De reden waarom ik deze wel deel, is omdat er vaak een self-fulfilling prophecy-effect speelt enerzijds en anderzijds dat het vaak een overzicht geeft over wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Ook bij dit overzicht kun je de nodige vragen stellen. Zelf vind ik de plaats van augmented reality vreemd. En als je je afvraagt wat 4D-printing is, check hier.

Lees meer over de onderstaande grafiek hier bij Forbes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.