Waarom een divers lerarenkorps belangrijk is?

Het is een discussie in de VS die ik al een tijdje volg: moet het lerarenkorps divers zijn of is het gewoon belangrijk dat er er gewoon goede leerkrachten zijn en doet de diversiteit in het korps er minder toe. Dat laatste is niet racistisch bedoeld, maar het antwoord op die vraag kan wel mee bepalen waar je op in zet. En er zijn ook mooie initiatieven die inzetten op het tegengaan van ongelijkheid, die eerder vanuit de tweede redenering handelen (denk aan de verschillende Teach firsts of Teach for…). Op basis van het eerste standpunt, moet je meer werk maken dat een meer divers publiek instroomt in de lerarenopleiding (iets wat nu vaak nog een grote uitdaging is).

Deze video die ik vond via Larry Ferlazzo en geeft support aan het belang van de meer diversiteit-benadering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.