Het Voorbereiden van Leerlingen op (Nog) Niet Bestaande Banen – Management Samenvatting

Had wel al geblogd over dit rapport, maar deel het nog graag even hier omdat het een onderwerp is dat vaak de media haalt, maar niet altijd even onderbouwd.

Blogcollectief Onderzoek Onderwijs

Recentelijk heb ik het rapport “Het Voorbereiden van Leerlingen op (Nog) Niet Bestaande Banen” afgerond en gepubliceerd. Het onderzoek werd uitgevoerd binnen mijn recente NIAS-fellowship en was gefinancierd door de NSvP: Innovatief in Werk. Hieronder staat de Management Samenvatting van het rapport.

Is er iets aan de hand als het gaat om het opleiden van leerlingen voor hun steeds langere en onzekerder (arbeids)toekomst? Volgens de openingsalinea van The Future of Jobs: Employment, Skills and Workforce Strategy for the Fourth Industrial Revolution (2016, p. 3) van de World Economic Forum wel.

Ontwrichtende veranderingen in de gangbare businessmodellen zullen een grote invloed hebben op het arbeidsmarkt in de komende jaren. De meest gevraagde beroepen of specialiteiten in veel bedrijfstakken van nu bestonden tien of zelfs vijf jaar geleden niet, en het tempo van deze veranderingen versnelt. Wij schatten in dat 65%[1] van de kinderen die vandaag naar de basisschool gaan uiteindelijk…

View original post 1.521 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.