Klaskit op de Boekenbeurs op 31 oktober (en ja, ik heb gratis kaarten te geef)

Volgend weekend begint terug de Boekenbeurs in Antwerpen en bijna traditiegetrouw zal ik er ook een lezing geven en wel over mijn nieuwe boek: Klaskit.

Wanneer? Dinsdag 31 oktober in het kader van Teachers Day.

Dit is het volledige programma van mijn uitgever, LannooCampus:
11u-11u45 Een pleidooi voor kunsteducatie  Jos Maes
11u45-12u30 Een pleidooi voor herinneringseducatie  Simon Schepers
14u-14u40 Edunext: transformatie van het Vlaamse onderwijs  Dirk De Boe
14u40-15u20 Gekkenwerk: kleine ondeugden voor leraren  Linus Vanlaere
15u20-16u  Klaskit: tools voor leraren  Pedro De Bruyckere


En nu het leuke nieuws… ik heb vrijkaarten! 8 stuks.
Hoe kan je een vrijkaart krijgen? Stuur me een bericht als reactie op deze post met een antwoord op de vraag: waarom moet iemand leerkracht worden?

De leukste inzendingen krijgen een vrijkaart. Deadline is woensdagavond 22u!

Veel succes!

8 gedachten over “Klaskit op de Boekenbeurs op 31 oktober (en ja, ik heb gratis kaarten te geef)

 1. Waarom moet iemand leerkracht worden? Niemand MOET leerkracht worden, leerkracht WIL je worden en niet enkel voor al dat ‘verlof’… 😉 Dat zou je immesr nog eens zuur kunnen opbreken. Je wil leerkracht worden omdat het je passie is, omdat je de drang hebt om je steentje bij te dragen, om mensen iets nuttigs bij te brengen en zo mee te helpen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de toekomstige generatie. Al heb je op één les misschien maar 1 leerling geïnspireerd om verder te denken, het was de moeite waard.

 2. Waarom leraar worden? Omwille van de voldoening die het geeft om (jonge) mensen te inspireren en mede dankzij jou als leerkracht te zien openbloeien en hun weg vinden in het leven.

 3. Leerkracht worden is een roeping. Als je een 9 to 5 job zoekt met veel vrije tijd… dan wordt je geen leraar! Leraar word je omdat je kinderen wil inspireren. Dag in dag uit. En dit stopt niet op het uur dat de school uit is. Dan begint de ‘saaie’ kant van de job. Verbeteren, verslagen maken, lesvoorbereidingen, vergaderen,… En dit, neem je er met plezier bij. Want kinderen dingen aanleren is fantastisch. Steeds ga je als leraar op zoek naar nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe manieren die je de kids kan meegeven. Samen elke dag willen bijleren. Daarom: Leraar word je niet, leraar ben je! In hart en ziel, iedere dag opnieuw.

 4. Wel al donderdagavond maar aangezien er minder reacties dan vrijkaarten zijn, waag ik toch nog mijn kans!

  Waarom iemand leerkracht moet worden..?

  Niemand moet.. maar als je aanvoelt dat je heel graag met kinderen werkt, als het je passie is om kinderen iets bij te leren.. is dit wel een goede job voor je. Het is fascinerend om te zien hoe kinderen groeien, hoe ze met de leerstof slimmer en slimmer worden.

 5. Zelfde hier maar toch maar proberen nog 🙂

  Leerkracht is niet iets dat je kan studeren, in de eerste plaats is het een roeping, een passie. Als het moet of teveel als een job bekijkt dan redt je het niet. Je mag geen uren tellen hoeveel je ‘werkt’, maar je moet tellen hoeveel leerlingen je geinspireerd hebt, hoeveel leerlingen je iets bijgeleerd hebt, hoeveel leerlingen je een passie hebt laten vinden. Zoiets kan je niet in uren of geld uitdrukken!

 6. Beste

  Waarom moet iemand leerkracht worden? Omdat je er zin in hebt, en om die dingen aan de kinderen bij te brengen, die we als ouders niet kunnen of vergeten. Hopelijk maak ik als ouder nog kans op de vrijkaarten om samen met mijn kinderen dit weekend ons een weg te zoeken tussen de vele boeken!

  dank je
  Kathy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.