In Football Manager 2018 zijn homo’s geen taboe, integendeel

Uit de kast komen in voetbal – en andere sporten – is spijtig genoeg vandaag nog altijd niet zo eenvoudig. Maar er komt nu steun uit onverwachte hoek. Het bekende simulatiespel Football Manager heeft een opvallend element opgenomen in zijn nieuwste versie. Een speler ontdekte dit in de beta-versie:

Maar het is geen Easter Egg, het is een fundamenteel onderdeel van het spel geworden:

Meer nog: als je dit bericht krijgt over een van je spelers, kan het zelf extra winst opleveren door steun van de LBGT-community. Het spel is wel zo opgezet dat geen van de echte spelers uit de kast komen, wegens schrik voor rechtszaken, enkel spelers die door het spel zelf bedacht werden, kunnen uit de kast komen. Het is ook zo dat in competities in landen waar homoseksualiteit nog steeds verboden is, er ook geen spelers uit de kast zullen komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.