De appel als thema in de klas

Kleutergewijs

Ik pleit er vaak voor om de leefwereld van de kleuters te vergroten met niet voor de hand liggende thema’s. Toch biedt ook wat zich onder onze neus bevindt soms enorme verbredings- en verdiepingskansen. Toeval wil dat ik de laatste dagen in verschillende contexten op appels stuit en er spontaan aanzetten voor kleuteractiviteiten begin bij te bedenken.

Wat een verscheidenheid

De kleur- en smaakverschillen tussen appels zijn groot en toch zijn ze familie van elkaar. De Renet, de Cox, de Jonagold en de Schone van Boskoop, ze klinken als adellijke geslachten. Niet dat ik van de kleuters een blinde smaaktest met twintig soorten zou afnemen, maar een kleine proeverij mag wel. Wie houdt van zuur of proeft zuurzoet of zoetzuur? Je raakt wellicht ook aan een partij goede gratis stoofappels waarmee je nadien heerlijke appelmoes kan maken.

De intrigerende vorm van een appel

Weinig ligt zo goed in de hand…

View original post 524 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.