Goed begin NRO! En nu doorpakken!

Blogcollectief Onderzoek Onderwijs

Helaas zitten veel artikelen die bruikbaar kunnen zijn voor docenten achter een zogenoemde paywall (betaalmuur). Volgens Wikipedia wordt bij een betaalmuur of paywall digitaal toegang verleend tot informatie, nadat hiervoor eenmalig of structureel (met een abonnement)wordt betaald. Onderzoekers hebben vaak, via hun instellingen, een abonnement op en dus toegang tot veel – maar niet alle – artikelen. Docenten niet!

NRO is bezig met een zeer lovenswaardig project, namelijk toegang tot wetenschappelijke literatuur verschaffen aan leraren. Zij hebben op hun website een webpagina gemaakt – Toegang tot wetenschappelijke literatuur voor leraren – met een overzicht van websites en tools om wetenschappelijke literatuur te vinden, te lezen (zonder betaalmuur), te duiden en toe te passen in de onderwijspraktijk.

Zij schrijven:

Toegang tot wetenschappelijke literatuur is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen van buiten de wetenschap. Leraren en andere onderwijsprofessionals die inzichten uit wetenschappelijke literatuur willen toepassen in hun lespraktijk, kunnen stuiten op betaalmuren…

View original post 385 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.