Smartify: een Shazam voor kunst (Linda Duits)

Deze post verscheen eerst op dieponderzoek.nl.

Toen ik mijn eerste iPhone kreeg, voelde ik de toekomst. Dé app die dat gevoel opriep was Shazam. Ik vond het magisch dat je telefoon muziek kon herkennen. Dat vind ik nu nog steeds eigenlijk. Het is verbazingwekkend dat er niet veel meer apps zijn gekomen die dat teweeg weten te brengen. Een kanshebber is Smartify. Daarmee scan je een kunstwerk in een museum en krijg je vervolgens veel achtergrondinformatie over wat je ziet. Dat scannen lijkt me wat onhandig, maar de informatie komt rijk over. Daarnaast is er voor musea een mooie prikkel mee te doen: de makers delen de data met hen, zodat ze weten welke schilderijen veel opgezocht worden.

Gevonden via Arjan van der Meij, aan wiens tweet ik ook de titel van deze post heb ontleend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.