Gerichte reclame van Facebook en discriminatie op de arbeidsmarkt

Als je een advertentie maakt op Facebook, krijg je de kans om je doelpubliek heel gericht af te bakenen. Als je reclame wil maken voor je folksong, is het bijvoorbeeld handig dat eerder mensen die naar Dranouter gaan je muziek horen, dan de mensen die eerder naar Graspop uitkijken.

Maar… wat als je dit ook doet met jobaanbiedingen? Facebook kreeg al veel kritiek omdat deze mogelijkheden misbruikt werden door verhuurders om keuzes te maken tussen bepaalde etnische groepen, maar nu zouden bedrijven zoals Amazon, Verizon, Goldman Sachs,… met hulp van de mogelijkheden van Facebook ervoor gezorgd hebben dat bepaalde werkadvertenties enkel door jongeren gezien werden, wat technisch perfect mogelijk is. Facebook heeft dit ondertussen ook al toegegeven. (bron)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.