Handig archief voor onderwijsonderzoek: Best Evidence in Brief index

Een van mijn meer favoriete nieuwsbrieven bestaat ondertussen meer dan vijf jaar:  Best Evidence in Brief. De nieuwsbrief die door Robert Slavin aangestuurd wordt, verzameld tweewekelijks de meest interessante onderwijsonderzoeken en bespreekt deze kort. De voorbije jaren heb ik wel af en toe bedenkingen gehad of een vermeld onderzoek wel het label ‘best evidence’ verdiende, maar meestal zijn het echt de onderzoeken waar je best van op de hoogte bent.

Probleem met de nieuwsbrief was wel, dat je deze zelf moest bewaren want er was geen online archief. Was… want dit was tot nu het geval. Maar kijk:

Do you remember a BEiB article but can’t find it in your email? Did you ever delete a story that you meant to save? Best Evidence in Brief is pleased to announce the launch of its archive, the Best Evidence in Brief Index. Spanning 2012 to the present, the archives are searchable by topic and by date. From now on, each issue of BEiB will be added to the Index and over time it will increasingly serve as an easily-accessible resource on recent research and policy relating to evidence-based reform. In the coming months, all of the more than 200 Huffington Post blogs will also be put into an index. We hope you find this a useful resource in your work with evidence in education.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.