Onderwijslectuur op dinsdag: onderwijs in Singapore binnenstebuiten, kinderen en boeken, en boeken en meer

Jaren geleden deed ik ook een lectuurlijstje op dinsdag, maar dit werd herleid tot de huidige weekendbijlage. Het is wel leuk te merken dat mensen die lijstjes zeer zijn beginnen waarderen. Ik haal de dinsdaglijst voorlopig eenmalig weer van stal, maar dan een specifieke onderwijslijst omdat de voorbije tijd enkele zeer interessante blogposts verschenen over onderwijs die ik graag met jullie wil delen.

Zo maakte Harry Fletcher-Wood vorig jaar een onderwijsreis naar Singapore en heeft hij nu zijn ervaringen met het onderwijs aldaar in een vijfdelige reeks beschreven:

Gisteren kreeg ik ook de kans om Nederland een bezoek te brengen samen met minister Crevits en tal van andere mensen uit het onderwijsbeleid om naar het leesonderwijs te kijken bij scholen die de voorbije jaren van zwak naar echt goed geëvolueerd zijn. In het terugrijden postte net Daniel Willingham een blogpost die er mooi bij aansloot waarin hij uitlegt hoe gewoon kinderen met boeken omringen niet altijd genoeg is.

Tim Surma () maakte deze interessante lijst met laagdrempelige informatie over hoe leerlingen leren (en ja, leuk dat er in staat 🙂 ).

En minder leuk: in Nederland toont de griep de enorme effecten van het lerarentekort.

En tot slot, vanaf deze ochtend is de single Early Sunday Morning die ik schreef voor en opnam met mijn groep Blue and Broke online te streamen en te koop. Mocht de song je bevallen, maak gerust reclame :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.