YouTube-sterren worden betaald om studenten aan te zetten tot fraude op school

De BBC heeft onderzocht dat verschillende YouTubesterren betaald worden om de website edubirdie.com te promoten en hierdoor leerlingen en studenten aan te zetten tot fraude met hun opdrachten op school. De site verkoopt namelijk papers en essay’s zodat je zelf niet meer het werk zou moeten doen. Het bedrijf achter edubirdie, Boosta zit in de Oekraïne, maar richt zich op leerlingen en studenten wereldwijd met verschillende van dergelijke bedrijven.

En om die te bereiken, is het handig om YouTube en bekende YouTube-sterren in te zetten:

1 van de Britse vloggers is Alpay B die zijn kijkers het volgende meegeeft: “Don’t waste your time doing your essays, let these people do it for you.” In een reactie naar de BBC stelde hij: “Whether a student wants to cheat or not it’s totally their choice. You can’t really blame EduBirdie or creators who promote them because everyone’s got their own hustle.” Andere boodschappen op YouTube komen er op neer: laat iemand anders je paper schrijven zodat jij meer kan gamen.

De reclameboodschappen zijn volgens de BBC zo aanwezig dat kinderen ze naspelen in hun eigen video’s.

En hoe goed zijn de papers? Het goede nieuws is dat ze beloven plagiaat-vrij te zijn, dus zodat je niet ontdekt wordt door antiplagiaat-software, het slechte nieuws: de BBC bestelde 2 papers en de kwaliteit liet de wensen over. Nog slechter nieuws: word je ontdekt riskeer je in de meeste opleidingen die ik ken een 0.

De Britse overheid kijkt naar YouTube om hier iets aan te doen, YouTube reageerde: “YouTube creators may include paid endorsements as part of their content only if the product or service they are endorsing complies with our advertising policies. We do not allow ads for essay writing and so paid promotions of these services will be removed when we discover them.”

Bron BBC

Een gedachte over “YouTube-sterren worden betaald om studenten aan te zetten tot fraude op school

  1. Pingback: YouTubers boos: video’s massaal verwijderd omdat ze reclame maakten voor onderwijsfraude | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.